Szabályok

1. A versenyen egy vagy több, a helyszínen ismertetendő feladatot kell megoldani.

 • A komplex probléma megoldása kreativitást és csapatmunkát igényel.

 • A feladat bármilyen operációs rendszeren, tetszőleges programozási nyelven megoldható.

2. Felhasznalható erőforrások

 • A csapatok a versenyfeladat megoldásához legfeljebb 4 db (saját, illetve a szervezőktől igényelt) számítógépet használhatnak.

 • A csapatok számára a szervezők 1 db géptermi (PC0-ban használt szoftverekkel telepített) asztali számítógépet tudnak biztosítani, előzetes igénylés alapján. A kapott számítógépre tetszőleges szoftver telepíthető, az operációs rendszert is beleértve. A szervezők által biztosított számítógép is a 4 felhasználható közé értendő.

 • A versenyfeladat megoldásához felhasználható a szervezők által biztosított Internet hozzáférés. A csapatok a kábeles hozzáférés megosztásához saját eszközt használhatnak.

 • A csapatok off-line jellegű anyagokat is behozhatnak, illetve használhatnak (könyvek, CD-k, DVD-k és egyéb adathordozók).

 • A feladat megoldása során beépíthetőek a szabad forráskódok, szabadon felhasználható, dokumentált könyvtárak. Nem építhetőek be a zárt, letölthető, futtatható (exe) programok. Kérdéses esetekben a szervezők döntenek.

3. Tiltott erőforrások

 • A feladat kihirdetése után tilos új erőforrások beszerzése vagy bármilyen kommunikáció a csapatok és a külvilág között. A csapatok külső emberi segítséget nem vehetnek igénybe.

 • Tilos az Internet külső kommunikációs célra történő felhasználása (például e-mail, chat, közösségi oldalakra történő posztolás, fórumüzenet írása).

 • Tilos továbbá bármilyen egyéb kommunikációra alkalmas eszköz (például mobiltelefon, rádió adóvevő, stb.) segítségével külső segítséget igénybe venni.

 • Tiltott eszközök használata a versenyből való kizárást eredményez.

4. Csapatonként 1 db vezetékes (UTP) hálózati végpontot (korlátozott Internet hozzáféréssel) és 230V-os tápellátást biztosítunk.

5. A hálózati forgalmat figyeljük és naplózzuk. A tiltott kommunikációt folytató csapatot kizárjuk.

7. A csapatok által kifejlesztett technológia védelme a csapat feladata. (A csapat az általa alkalmazott megoldásokat csak saját felelősségre oszthatja meg a többi csapattal.)

8. A verseny területét elhagyni nem szabad (kivéve betegség vagy más rendkívüli esemény esetén). Aki elhagyja a kijelölt területet, annak csapata kiesik a versenyből.

9. Étkezés: minden csapat saját maga előre gondoskodik az enni-, innivalóról. Étkezősarkot (asztal, teaforraló) és némi enni-innivalót (tea, kávé, víz, üdítő, szendvics, csoki) biztosítunk. Kérésre és a csapat saját költségére ételt, pizzát rendelünk.

10. Dohányzás: a kijelölt helyen lehetséges.

11. Szállás: az Aula egyik termében, saját hálófelszereléssel (hálózsák, polifóm, kispárna)

12. Amelyik résztvevő személy 10 perccel a kezdés előtt nem jelenik meg a helyszínen, automatikusan elveszti az indulás jogát.

A változtatás jogát fenntartjuk!